Skip to content

Stichting Somaliërs Haarlem & Omgeving (SSHO) is een multiculturele organisatie die zich richt op Afrikaanse vluchtelingen en migranten in Haarlem: door hen de weg te wijzen in de Nederlandse samenleving en te stimuleren tot participatie. SSHO haalt onder meer mensen uit hun isolement door hen te activeren en naar haar centrum te laten komen voor momenten van ontmoeting, verbinding, voorlichting en ontspanning. Daar bieden we allerlei activiteiten aan op verschillende terrein zoals gezondheid, voeding, opvoeding, ontwikkeling, werk, ondernemerschap, omgaan met geld, schuldhulpverlening etc.

SSHO organiseert activiteiten voor kinderen uit gezinnen met beperkte financiële middelen om hun kansen te vergroten op een goede toekomst en economisch zelfstandige deelname aan de samenleving. Door aanbod van huiswerkbegeleiding, sport, creatieve- en culturele activiteiten. Er zijn ook bijeenkomsten specifiek voor de ouders om hen te helpen bij de opvoeding en gezond leven. Er is een inloopspreekuur, er wordt voorlichting gegeven over omgaan met geld, over schuldhulp, over werk en opleiding en doorverwezen naar de juiste instanties in Haarlem.

De stichting is gevestigd in Boerhaavewijk, maar we zijn actief in heel Haarlem.

Contact: info@ssho.nl

Website: www.ssho.nl

Aanvullende informatie:

  •  Maatwerk en begeleiding: SSHO biedt maatwerkbegeleiding aan gezinnen die te maken hebben met armoede, zowel op sociaal als financieel gebied. Dit omvat bijvoorbeeld hulp bij het aanvragen van toeslagen, bijstandsrechten en toegang tot andere sociale voorzieningen.
  •  Mentoring en netwerkopbouw: De stichting heeft een netwerk van mentoren en vrijwilligers die migranten helpen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Dit helpt hen niet alleen integreren in de samenleving, maar ook actief deel te nemen aan het economische leven van Haarlem.
  •  Preventieve gezondheidszorg: In samenwerking met lokale gezondheidsdiensten biedt SSHO preventieve zorgactiviteiten aan, zoals voorlichting over gezonde voeding, het belang van regelmatige medische controles, en het voorkomen van gezondheidsproblemen die vaak samenhangen met armoede.
  •  Gezinsgerichte benadering: De organisatie richt zich op het hele gezin en werkt zowel met ouders als kinderen om hen gezamenlijk sterker te maken. Dit vergroot de kans op duurzame verandering, omdat armoede vaak door generaties heen wordt doorgegeven.
  •  Kennisdeling en empowerment: SSHO organiseert trainingen en workshops voor ouders, gericht op het versterken van hun vaardigheden op gebieden zoals financiële planning, opvoeding, en het omgaan met stress en maatschappelijke uitdagingen.
Back To Top