Skip to content
Op zaterdag 13 juli was de feestelijke kindermiddag van ‘Actie Vakantietas Haarlem’. Al een aantal jaar worden er 250 tasjes door 14 deelnemende kerken uit Haarlem gevuld met speelgoed en net voor de zomervakantie via de Speelgoedbank uitgedeeld aan kinderen waar thuis weinig geld is.

Zelf cadeautjes kiezen

In tegenstelling tot voorgaande jaren kozen we er als werkgroep voor om nu de ingeleverde volle tasjes leeg te maken, alle speelgoed van een puntenstickertje te voorzien en uit te stallen op lange tafels in ‘Het Open Huis’ in Schalkwijk. Kinderen kregen bij binnenkomst 20 virtuele punten en een leeg tasje (waar we de HATKA-vakantiekalender al in hadden gedaan!) waarmee ze mochten shoppen en dus zelf hun cadeautjes konden kiezen! Het principe van het zelf cadeautjes kunnen kiezen vonden we als werkgroep erg belangrijk, en hierin is dit feest heel geslaagd.
Naast de grote hoeveelheid speelgoed die de kerkleden hadden ingebracht waren er ook Intertoysbonnen, filmkaartjes en vrijkaartjes voor het zwembad te krijgen. Pathé had speciaal voor deze actie bij ieder filmkaartje een bon gedoneerd waarmee de kinderen gratis een popcorn en drankje kunnen krijgen. Vanuit SRO kregen we flinke korting op de vrijkaartjes van het zwembad; vanuit de kerken werd voor deze zwemkaartjes geld gedoneerd. AH Vos liet ons gratis winkelen om deze kindermiddag van eten en drinken te voorzien.

Videoverslag:

Samenwerking van 14 Haarlemse kerken

De ”Actie Vakantietas’, een landelijke actie vanuit de PKN (Protestantse kerk in Nederland) wat in heel Nederland wordt opgepakt door lokale kerken, organiseren we hier in Haarlem in goede samenwerking met 14 Haarlemse kerken.
Ook met de Speelgoedbank is er een prettige samenwerking, zij regelden de uitnodigingen naar de kinderen en hielpen mee om deze dag tot een succes te maken. SportSupport verzorgde het buitenprogramma en het springkussen en Rotary Kennemerlaat had een ijsjeskraam geregeld. De goochelaar, schminkster en harenvlechtster maakten het feest compleet!

Dit bericht delen:

Back To Top