Skip to content
Tijdens de Actiedag over Kinderarmoede op 13 april hebben 8 regionale Rotary afdelingen via speeddates kennis gemaakt met 16 organisaties uit het HATKA netwerk. De gesprekken gingen over de vraag hoe zij gebruik kunnen maken van de helpende handen, van de kennis of van een geldelijke bijdrage van de Rotarians.
Tijdens de actiedag

Het was een intensieve middag in een goede sfeer en er ontstonden ter plekke leuke contacten. Als vervolg op deze speeddates is in de afgelopen periode gekeken waar een match mogelijk is tussen de hulpvragen en het aanbod van de Rotaryafdelingen. De uitkomsten van die matches worden met de betreffende partnerorganisatie besproken.

Omdat er veel overlap zat tussen de behoeften zal er een gezamenlijk aanbod van de Rotary afdelingen voor de HATKA partners gedaan worden. Dat gaat over 3 terreinen: verzamelen van spullen zoals huisraad, keuken- en kantoorspullen; expertise op gebied van juridische dienstverlening, pr communicatie en fundraising; en menskracht zoals coaches, begeleiders bij uitjes ed. Daarnaast zal elke Rotary afdeling zich ook als club voor meer jaren verbinden met een van de partnerorganisaties. Het streven is om die contacten nog voor de zomervakantie te leggen.

Omdat dit matchen wel wat tijd vroeg zijn er al wel activiteiten opgepakt. In juni hebben de Rotarians van Heemstede/Bennebroek en Santpoort een sloepentocht door Haarlem georganiseerd en de afdeling van Bloemendaal organiseerde een Midsummernightparty. Dit smaakt naar meer! We kijken uit naar het vervolg van deze mooie samenwerking!

Dit bericht delen:

Back To Top